7.7.17

L'equip petit. L'esport, una eina de valors

A vegades, en aques blog, que va de córrer, hi  escric altres coses. Com és el cas. Aquesta entrada va dels valors de l'esport.

271 gols en contra i només un a favor. Són les xifres amb què l'any 2011 va acabar la temporada el Margatània, club de futbol prebenjamí de Vilanova.

El Margatània és un projecte endegat per l’Associació de Pares i Mares de les escoles Margalló i Cossetània. Com diuen en la seva web, l'objectiu no està orientat als resultats sinó en la formació integral dels nens i nenes, tot fomentant la diversió mitjançant la pràctica de l’esport

Ho aconsegueixen.

Els nens de 6 i 7 anys no guanyaven partits però gaudien de valent i van mantenir sempre la il·lusió. Ho demostra un vídeo que du el títol "L'equip petit", que va ser viral a la xarxa i va donar la volta al món. Un d'ells diu en el vídeo de sota: “Si no marquem ens és igual perquè ens ho passem bé”.



Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=czdg52CNFAQ


El gaudi de tots l'exemplifica l'entrenador Carles Gómez –la persona que va saber inculcar-los els valors de l’esport - rememorant una trucada telefònica que va rebre durant un viatge a París, un dia que no va poder dirigir-los. "Estava davant de Nôtre Dame i vaig rebre una trucada de la meva cosina: 'Acabem de marcar un gol en l'últim partit', em va dir. 'La Emma va marcar el gol i vam estar més d'un minut xisclant sense parar, els pares ploraven d'emoció ... Vam perdre per 12 a 1 però va ser com si haguéssim guanyat la temporada . Tots els jugadors s'acostaven a la banda cridant: 'Hem marcat un gol, hem marcat un gol!!!' ".
Calia celebrar-ho i per això el míster els va convidar a tots a un McDonald's.
















L'any passat vaig voler  saber que se n'havia fet d'aquests nens cinc anys després. Vaig enviar un missatge privat a través del Twitter al titular de @uamargatania preguntant-los-hi. Em van contestat aixó:

"L'Equip petit s'ha fet gran i aquest any ja seran cadets. Com es normal, alguns dels nens i nenes van deixar el futbol. Els nens que varen continuar, s'han proclamat campions de lliga comarcal. Desde el Margatània seguim sempre amb la mateixa filosofia: el futbol com a canal per educar a la quitxalla en els valors de l'esport".

Chapeau!!!

 
                                                             ----------------

Miquel Pucurull
07/07/2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada